Kerstavond Verwondering

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Zing met ons de bekende kerstnummers en ontdek hoe het verhaal van de herders uit Bethlehem ook vandaag tot ons wil spreken!

We hebben twee diensten die hetzelfde zijn en de toegang is vrij.

DIENST 1 (om 19:30)
of
DIENST 2 (om 21:30)

Tussen de twee diensten (20:30 – 21:30) ben je van harte welkom voor een hapje en een drankje.

Je kunt de diensten ook thuis op de bank volgen via onze livestream op www.kvdnzaanstad.nl !


1ste advent

Johannes begint zijn evangelie (1:1-18) door te zeggen dat het Woord mens is geworden. Jezus laat ons God zien. Dit betekent dat God niet langer vaag of afstandelijk is. Voor ons betekent het dat door Jezus te leren kennen wij God leren kennen. Hoe leren wij Jezus beter kennen? Door Hem te ontmoeten en ons te verdiepen in de vier evangeliën.

 

2de Advent

Het tweede gedeelte in Johannes 1:14 zegt: het Woord heeft onder ons gewoond.
God wil heel dichtbij de mensen zijn, zo dichtbij dat hij onder ons aanwezig kan zijn en bij ons wonen. Het Woord dat alleen gehoord kan worden is vlees geworden. Het woord is een mens geworden zoals wij. Jezus.

 

3de Advent

Johannes 1:14 zegt dat Gods heerlijkheidheid gezien werd in Jezus. Maar als Jezus ziet dat de mensen in hem geloven vanwege zijn wonderen dan vertrouwt hij dat niet omdat hij weet wat er in hun hart leeft. Zijn heerlijkheid is pas volledig te proeven in zijn lijden. Dat zegt ons dat God juist ook in het duister van ons leven aanwezig is om ons aan te raken en te veranderen.