Sta vast in de vrijheid!

Spreker: Wilma Holleman

18 maart 2018

Video

Audio

Paulus is verontwaardigd over het feit dat de Galaten zo snel hun vrijheid die ze in Jezus hebben verkregen inruilen voor gebondenheid. Ze kregen met de besnijdenis en Joodse wet een weg aangereikt om niet op basis van geloof en vertrouwen in God te leven. Ze zochten hun zekerheid in eigen kracht en eigen kunnen. Zo hoefden ze niet afhankelijk te zijn van God.
Paulus schudt hen wakker; jullie hebben de Geest van Jezus ontvangen toen je tot geloof kwam! Als je weer op je eigen kracht gaat vertrouwen zet je de Geest aan de kant. De geest van Jezus ontvangen, betekent zijn hartsgesteldheid ontvangen die ons tot een nieuwe schepping maakt. Het betekent dat wij dezelfde innige band ontvangen die er is tussen God de Vader en Jezus zijn Zoon. Dat wil je aan de kant schuiven???
God biedt ons in Jezus vrijheid aan. We hoeven het alleen te ontvangen. Er is echter een moeilijkheid….die vrijheid raakt ook heel snel weer verloren. Om te weten of wij nog in de vrijheid van Jezus leven moeten we onszelf een vraag stellen: in wie of in wat hebben wij ons vertrouwen gesteld?