Onweerstaanbaar verlangen | online kerk

Spreker: Wilma Holleman

24 januari 2021

Video

Audio

Roeping voor een bediening is een innerlijke drang die je niet meer kunt stoppen. Een verlangen dat in je wordt wakker gemaakt door de ontmoeting met Jezus. Zoals Petrus en Andreas, Jacobus en Johannes dat hebben ervaren (Mattheüs 4). De ontmoeting met Jezus maakte zo’n sterk verlangen in hen los dat ze hun werk als vissers achter zich lieten.
Mattheüs 13: 44 – 46 vertelt gelijkenissen over dat sterke verlangen. De man die een schat in een akker vindt en daarvoor alles verkoopt. De koopman die een kosbare parel vindt en daarvoor alles verkoopt.
Onweerstaanbaar verlangen wordt in je wakker gemaakt door iets buiten ons zelf. De ontmoeting met Jezus maakt verlangen in ons los. Maar niet vanzelfsprekend bij iedereen. Lees het verhaal van de rijke jongeman in Mattheüs 19. Hij was niet op zoek naar Jezus. Hij was op zoek naar zekerheid voor zijn eigen leven.
Roeping wordt geboren uit onweerstaanbaar verlangen naar Jezus. Hij zendt ons uit en hij geeft ons een bediening.
Hoe is het met ons verlangen naar Jezus? Jezus heeft een onweerstaanbaar verlangen naar ons. Hij is bij God en pleit daar voor ons (Romeinen 8: 34) en de Geest pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen (Romeinen 8: 26). Als er zo voor ons gestreden wordt in de hemel, wat doen wij hier op aarde?